woensdag 5 augustus 2015

De onwennige skeelertrainer

Volgens het schema was ik vanavond aan de beurt om skeelertraining te geven voor de G-schaatsers. Door de fietsvakantie in Engeland was het echter al een aardig tijdje geleden, dat ik voor het laatst geskeelerd had. Eind juni om precies te zijn.
Na met mijn vrouw in de tuin gegeten te hebben, vertrok ik om 10 voor 7 naar de skeelerbaan in Leiderdorp. Ik mocht aan 6 IJVL-ers training geven. Maar voor het zo ver was, moest ik eerst weer zelf het gevoel terugkrijgen. De eerste paar rondjes was ik de onwennige skeelertrainer.

Dat was hard nodig, want als trainer moet je soms even voordoen, wat je precies bedoelt met een oefening. Na het inrijden kwam meteen een instinker: een slalom met de pilonnen in het begin vlak op elkaar. Als je te hard er op af rijdt, dan redt je het absoluut niet. En dat was precies mijn bedoeling.
Op deze warme zomeravond wilde ik de nadruk leggen op een drietal technische oefeningen. De eerste was het zo lang mogelijk laten "hangen" van het niet-standbeen.

Dit was bedoeld om rust in de slag te brengen. Dit was nodig voor de vervolgoefening. Vanuit dat hangen moest je zo goed mogelijk zijwaarts afzetten. Deze twee technieken versterken elkaar. En om het nog beter uit te voeren kwam daar bij de derde oefening het zo diep mogelijk zitten bij.
De slotoefening van de avond was de start. Ik zei het al: ik was een onwennige skeelertrainer....

Geen opmerkingen: