vrijdag 21 augustus 2015

Velostrada en Spiroflor

Vanmorgen zat ik om half 9 al op de fiets. Ik moest wat ophalen in Den Haag. Het was zonnig weer. Even had ik getwijfeld, of ik op de skeelers zou gaan, maar dan zou ik met een pakket op mijn rug moeten rijden. Dat leek mij niet zo heel fijn skeeleren.
Over de Velostrada reed ik naar de Residentie om tot de Horstlaan dezelfde route terug te rijden.
Daarna nam ik de Kniplaan om via de Vlietlanden naar de Herenstraat in Leiden te fietsen, waar ik bij "De Helianth" wat boodschappen deed voor het weekeinde.
Op weg naar huis kwam ik bij hoge brug aan het eind van de Rijn- en Schiekade Henk Distelvelt tegen. Met deze krasse knar kletste ik even bij over de afgelopen zomermaanden. Over een week of 6 mogen we weer naar de Leidse IJshal om onze rondjes te schaatsen.
Thuis gekomen trok ik mijn hardloopschoenen aan en liep ik naar de drogist in de Stevenshof om een tube Spiroflor te kopen. De oude was leeg en met een druk sportleven hebben sommige spieren wel eens een laagje Spiroflor nodig.
Ik liep verder langs de Korte Vliet naar "Allemansgeest" en vandaar via de voetbalvelden van Voorschoten '97 weer terug naar de Velostrada om via het fietspad langs de rand van de Stevenshof de 10 kilometer vol te maken.
Voor de 10 kilometer had ik me gewogen en was ik 66 kilo, na de loop 65. Denk niet, dat je in nog geen uur tijd zoveel vet verbrandt. Verreweg het meeste is gewoon vochtverlies. Zo makkelijk kom je nou ook weer niet aan een sixpack....

Geen opmerkingen: