maandag 17 augustus 2015

Molenpad met Bult

De term "droogtraining" draagt de belofte in zich, dat het dan altijd droog is. Helaas wil het weer hier niet altijd aan meewerken.

Zo ook vandaag. Gisterenavond begon het te regenen in onze omgeving en op enkele kleine onderbrekingen is het daarna eigenlijk niet meer gestopt.

Een goede trainer anticipeert op de omstandigheden. Zodoende ontving de droogtrainingsgroep van de IJVL van Jaap de Gorter aan het eind van de middag dit mailtje: "Beste atleten,
Ik had vanavond willen schaatsplanken, maar daar is het te nat voor. Ik zit er sterk aan te denken een ouderwetse looptraining te geven met een duurloop via het Molenpad. Dat zal toch snel 9 km ofzo zijn. Best lang, maar we hoeven niet snel natuurlijk!"
Voor de derde keer vandaag trok ik om 7 uur mijn regenbroek aan, nu om samen met Jos Drabbels naar de kleedkamers van Swift te fietsen, waar vandaan we met zijn negenen vertrokken voor deze duurloop.
We liepen via het pad aan de rand van het industrieterrein van Zoeterwoude-Rijndijk, waar we met de immer gezellige Kerstcross van Meerburg altijd lopen. Onder Rijksweg 11 door liepen we naar het Molenpad, waar in de tegenwind de groep aardig uit elkaar getrokken werd.

Aan het eind van het Molenpad wachtten we op elkaar. Sterker nog, Hans Boers en ik liepen de achterhoede tegemoet. Via de Miening en door park "Cronesteyn" liepen we terug naar het clubhuis. Dit gebeurde in kleine groepjes, die allemaal een andere route namen naar het clubhuis van "Swift". Jante Vernhout en Jaap namen de kortste route en kwamen uit op 9 kilometer. Samen met Gera van Duyvenvoorde, Hans en Jos plakte ik er bij "De Bult" nog een extra klim aan vast: de klim van het wielerparcours van Swift. Zodoende kwamen we dik boven de 10 kilometer bij het lopen van het Molenpad met Bult.

Geen opmerkingen: