zondag 9 augustus 2015

Tuindag

Het was onwezenlijk stil, toen ik vanmorgen om 8 uur naar de volkstuin fietste. De A44 was bij de brug over de Rijn afgesloten, dus er reed bijna geen auto op. Sinds de nucleaire top in Den Haag, waarbij de A44 voor vrijwel alle verkeer was afgesloten, was het niet meer zo stil geweest op deze Rijksweg.
Nadat ik de planten in de kas water gegeven had fietste ik naar huis. Voor de verandering reed ik over de parallelweg. Hier kwam ik op door bij de Bosrand de A44 over steken met rood licht. Normaal gesproken doe je dat als je levensmoe bent, maar nu kwam er gewoon geen verkeer aan!
Na thuis ontbeten te hebben volgde de gewone zondagse klussen als w.c.'s schoonmaken en was afhalen en opvouwen, dit blog bijwerken, krant lezen en na een bezoek aan de Leidse Studenten Ekklesia fietsten Ada en ik samen naar de tuin, waar we aardappels wilden rooien.

Voordat we hier aan toe kwamen, moesten we eerst onkruid wieden en niet zo'n beetje ook. De regen van een paar weken geleden en de warmte erna zorgde ervoor dat alles prima groeide.

Eén van onze dochters kwam ook langs op de tuin, waar we om een uur of 6 courgettesoep en een eigen gemaakte pizza en worteltaart aten. Onderwijl haalden we ook de nodige groenten van het land, die mijn vrouw en ik deels bij mijn schoonouders brachten.
Daar dronken we een kopje thee, terwijl we vertelden over onze geslaagde fietsvakantie in Engeland. Om half 10 fietsten we over de Velostrada naar huis, terwijl we genoten van de prachtige zonsondergang op deze stille en windstille zondag.

Geen opmerkingen: