zaterdag 15 augustus 2015

Varen op de Kaag

Vlak na de fietsvakantie had Ada een uitnodiging gehad van mijn nicht Mirjam. Alle zussen en schoonzussen van mijn zus waren uitgenodigd voor een verrassingstocht op de Kaag. Trees wist nergens van. Om een uur of 12 vertrok Ada naar de Buitenkaag, waarna ik een rondje ging hardlopen om me na de douche in schone kleren te hijsen.
Op deze zwaar bewolkte zaterdag fietste ik om half 3 via de Zijl naar Zevenhuizen bij Oud-Ade, waar ik bij camping "'t Haasje" het fietspontje over De Kaag nam. Door het mindere weer was het erg rustig. Met 2 andere fietsers stond ik op de boot op de woelige baren. We hadden het over fietsvakanties. Het duo had dit jaar voor het eerst een fietsvakantie gehouden. Ze waren van Praag naar Sloveniƫ gefietst, een alles behalve vlak parcours. Daar ik zelf ook op enige ervaring kon bogen, kon ik het aangeven, waar het erg mooi was.

Waar het in ieder geval ook erg mooi was, was op de Kaag. De mannelijke helft van het duo had in zijn jeugdjaren wel op de Kagerplassen geschaatst. Toen ik aangaf, dat ik dat ruim 3 jaar geleden nog had gedaan, begon het bij hem toch wel te kriebelen. Soms hebben mensen maar een klein zetje in de goede richting nodig....
Op Kaageiland aangekomen moest ik dit eiland over fietsen naar het pontje naar de Buitenkaag, waar ik met wat zwagers en mijn oudste broer alvast proostte op mijn bij 70-jarige zus. Om kwart over 5 kwamen de dames enthousiast terug van een rondje varen op de Kaag via de Koppoel en Rijpwetering. Ze hadden het prima naar hun zin gehad.
Met hun komst kwam ook de regen. Lange tijd spetterde het licht, rond een uur of 8 was er echte regen. Intussen hadden we een gezellige barbecue gehad.
Om 9 uur fietsten Ada en ik in de schemering naar huis. In totaal had ik bij rondje Kaag 29 kilometer gefietst. In Engeland zouden we dit een rustdag hebben genoemd.

Geen opmerkingen: