dinsdag 4 augustus 2015

Meten is weten

We zijn sinds gisterenavond terug van 25 dagen fietsen in Zuid- en Oost Engeland. De komende tijd zal ik telkens stukken van deze reis op dit blog zetten.

Het was een mooie, maar zware tocht. Vrijwel nergens is het vlak, terwijl we bovendien vrijwel de gehele fietstocht van Harwich tot Land's End tegenwind hadden. In 118 uur en 36 minuten hadden we 1574 kilometer afgelegd in het lage gemiddelde van 13,26 kilometer per uur. Normaal gesproken kun je na een klim je gemiddelde in de afdaling weer aardig opkrikken, maar in Engeland is dat onmogelijk. Veel wegen zijn omzoomd door heggen en deze willen nogal eens bochtig zijn. Je ziet niet wat voor verkeer eraan komt, zodat je zeer voorzichtig afdaalt. De topsnelheid van 46,48 kilometer per uur is een eenmalige uitzondering door een lange afdaling in rechte lijn.
In totaal zijn mijn vrouw en ik 25 dagen onderweg geweest, een evenaring van onze tot nu toe langste fietsvakantie: Ierland van Dublin tot Rosslare via the Ring of Kerry in 1983.

De gemiddelde afstand per dag kwam uit op net geen 63 kilometer. Het resultaat van de inspanningen was ook af te meten aan mijn lijf. Op 10 juli vertrok ik met een gewicht van ruim 69 kilo, nu weeg ik 66 kilo.

Dit vertaalde zich ook in de buikomvang: van 93 naar 87 centimeter. Wie af wil vallen, kan ik deze fietsroute van harte aanraden.

Niet alleen de afvalligen trouwens, maar alle fietsers, die niet tegen een klein beetje afzien opzien.

Geen opmerkingen: