dinsdag 25 augustus 2015

Lulworth Cove


's Nachts werden we wakker van de regen. De slaap kwam weer tot een uur of half 7.

Ik las stilletjes "Adriaan contra Olivier" van Leonhard Huizinga uit, terwijl Ada dat een half uur later deed met "Bijna thuis" van Jean Kwok.

Beide boeken konden we meegeven met Siebe en Ana, net als de landkaarten van de streken, waar we al geweest waren.
We ontbeten met brood en de helft van de cake met chocolade en appel. Ik had me intussen gedoucht en mijn nagels geknipt.
We wandelden met zijn vieren naar de Farm Food Fair van Church Knowle. Dat deden we via een public footpath. Deze boerenmarkt lag vrij dicht bij de camping, dus we hadden ons een aardige omweg kunnen besparen. Het was een beetje te vergelijken met de Leidse Bijenmarkt met veel standjes en een beetje muziek.

De toegangsprijs was £ 2,- per persoon. Dit verdienden we al aardig terug met 8 gratis ansichtkaarten. We proefden allerlei kleine stukjes voedsel, maar ook cider en Corfe Castle Beer. We kochten er een paar flessen van. Ook het voedsel voor de lunch sloegen we in.

Via een kortere weg door het weiland liepen we naar de camping terug. We liepen door het hoge gras, tot er plotseling een ree uit het hoge gewas tevoorschijn kwam en vlak voor ons wegrende.

We kleedden ons om voor onze fietstocht naar Lulworth Cove. Het was in het zonnetje met tegenwind een prachtige tocht, maar wel loodzwaar, ook zonder bepakking.

Bij Steeple hadden we een steile klim, maar we werden beloond met fraaie vergezichten.

Ana vloog als een klimgeit de steile stukken op, maar moest hier later wel de tol voor betalen.
We reden langs een militair oefenterrein en werden af en toe gewaarschuwd voor "sudden gunfire". Hoe maak je een fietstocht spannend?

Langs het fraaie Lulworth Castle bereikten we na een afdaling Lulworth Cove.

Hier stalden we onze fietsen en wandelden naar een plek met de door de zee uitgevreten kloven een meter of 25 onder ons. We zagen diverse Engelsen plezier hebben in de branding tussen de rotsen.
Na de quiche lorraine en haar vegetarische tegenhanger gegeten te hebben, namen we het laatste stuk cake. Bij sommigen viel deze maaltijd vrij zwaar.We wandelden naar de tweede cove, een vrijwel ronde baai met een smalle doorgang.


Door het zeer toeristische dorpje Lulworth Cove liepen we terug naar de fietsen. Na een lange klim vanaf zeeniveau daalden we lichtjes af naar Lulworth Castle.

Bij deze driesprong namen we een andere route.Van East Lulworth trapten we naar West Holme over een donkere weg, maar met een niet al te steile afdaling en de wind in de rug schoten we lekker op op deze bosweg.
We namen een rustig weggetje naar Stoborough, waar we dezelfde weg als de dag ervoor naar de camping namen, waar we na 38 kilometer fietsen terug waren.
We aten macaroni met zalmsnippers, boontjes en een groentemix met turon als toetje. Om een uur of 7 namen we afscheid van Siebe en Ana, die met de auto naar huis gingen.

Ada en ik maakten nog een avondwandeling naar Corfe Castle over het public footpath. Het kasteel, of beter gezegd de ruïne, werd beschenen door de avondzon.


We konden niet in het kasteel komen. Het hek zat op slot.

Via een rondje door het mooie dorp liepen we over de weilanden naar het footpath terug, waarna we in de serre wat lazen en het dagboek bij werkten.

Geen opmerkingen: