maandag 17 augustus 2015

Avondschemering langs de Rottemeren

Gisteren waren we naar Rotterdam gefietst. Onze oudste dochter is een maand geleden in de Maasstad verhuisd tijdens onze fietsvakantie in Engeland en dit was een mooie gelegenheid om de nieuwe woning te kunnen bekijken.

We fietsten langs de volkstuin, waar we een aardige hoeveelheid verse groenten bij elkaar wisten te plukken en te snijden. We reden via de Residentie, waar we de oudste zuster van onze oudste dochter bezochten, voordat we via het verstedelijkte gebied rond Pijnacker, Nootdorp en Berkel en Rodenrijs naar de stad met Europa's grootste haven fietsten.
Na een gezellige middag in de ruimere en lichtere woonruimte fietsten we naar het punt, waar de Rotte afbuigt naar de Rottemeren.

Bij het prachtig aan het water gelegen restaurant "De Prins van Terbregge" aten we gezamenlijk. Na een gezellig samenzijn namen we afscheid van elkaar en fietsten Ada en ik in de avondschemering langs de Rottemeren. Door Oud-Verlaat reden we naar de houten ophaalbrug om op de westoever naar de A12 te trappen.
Aan de rechterkant zagen we een regenboog tegen een dreigend wolkendek afsteken, aan de linkerkant zagen we de zon in het avondrood ondergaan.

Het was een heel verschil met het waterige winterzonnetje boven de Rottemeren.

Ter hoogte van de A12 begon het te regenen. Inmiddels was het donker. Via een aantal vrijwel onverlichte wegen fietsten we in het donker om Zoetermeer heen naar Zoeterwoude en vandaar naar de Sleutelstad. Om half 11 waren we thuis met 76 kilometer op de teller. We hadden samen een heerlijke fietsdag gehad.

Geen opmerkingen: