maandag 20 juni 2016

Herfstdag in juni

Het was al aangekondigd: het zou vandaag een kletsnatte dag worden. Om 7 uur vanavond was er al 25 millimeter naar beneden gekomen.

Zowel op weg naar mijn werk als op weg naar huis regende ik flink nat. Ik had er dan ook weinig fiducie in, dat de droogtraining inderdaad droog zou verlopen.

Maar zie: om 7 uur was het droog, toen ik met Jos Drabbels naar "De Bult" fietste, waar Elwin den Dulk de training verzorgde. Bij het inlopen voelde ik mijn achillespees, maar gaandeweg ging het steeds beter. Na een paar Steigerungen met wat technische aanwijzingen voor de slotmeters kregen we een nieuwe oefening. Het was een variant op de ganzenpas, en verderop in de droge droogtraining kwamen daar weer 2 varianten op. In het dertigste jaar bij de IJVL ineens weer een drietal nieuwe oefeningen!

De sprongoefeningen liet ik achterwege, maar voor de rest deed ik volop mee. Ook bij de schaatsstappen kregen we een nieuwe variant, waarbij je dieper bleef zitten en je beter boven je standbeen kwam.
Met een viertal klimmen op het wielerparcours van "De Bult", netjes verdeeld over 2 keer de korte klim en 2 keer de lange klim, sloten we deze leuke droogtraining af.

Geen opmerkingen: