zondag 19 juni 2016

Ronaldo

Er zijn van die dagen, dat je je helemaal uit kunt leven in je liefhebberijen. Gisteren was zo'n dag.
Na het ontbijt ging ik met mijn vrouw naar de stad. Terwijl ik in "De Drankenhandel" uit de 1250 verschillende biertjes een kleine keuze maakte, deed Ada boodschappen in "De Helianth". Samen fietsten we door naar "Bever" voor wat inkopen met het oog op de naderende fietsvakantie. Vlak voor we hier waren, kwam ik Jan Versteegen tegen, die met zijn vrouw aan het wandelen was. Uiteraard praatte ik bij over IJshal "De Vliet", wintertriatlons, schaatsen en uiteraard ook muziek met de bassist van "The Shoes", die de meeste nummers van deze popgroep heeft geschreven.

Na een paar inkopen gedaan te hebben bij "Bever" fietsten we terug naar huis, waar ik mijn sportkleding aandeed en wat at, voordat ik naar station Voorschoten reed, waarvandaan ik met Hans Boers een rondje door "De Horsten" zou gaan lopen. Het rondje van 8 kilometer over het prachtige landgoed ging pijnvrij, al kreeg ik 's middags wel een terugslag en speelde de achillespees toch weer een beetje op. Een teken, dat ik voorlopig mezelf nog in acht moet nemen.
Na me gedoucht te hebben fietsten mijn vrouw en ik naar Hillegom, waar we bij Joep gingen eten. Daar hoorden we, dat Belgiƫ Ierland met 3-0 had verslagen. Maar ja, met zingen zijn de Ieren niet te verslaan. Wat een supporters!

Zo kan het dus ook!

Het is jammer, dat de Ieren niet schaatsen. In "Thialf" zouden ze niet misstaan.

Na het eten fietsten mijn vrouw en ik door naar Haarlem, waar we de verjaardag van Tim de Beer vierden. Het was reuze gezellig, terwijl op de geluidloze televisie Portugal-Oostenrijk vertoond werd. Het hoogtepunt van de dag was de gemiste strafschop van Cristiano Ronaldo.

Hoogmoed komt vroeger of later voor de val. Desondanks had Bas Warnink waarderende woorden voor deze fantastische maar nog arroganter voetballer: "Het is moeilijker om de paal te raken dan om hem niet te raken!"
Om half 12 fietsten Ada en ik naar het station van Haarlem, waar we de trein naar Leiden namen. Thuis gekomen stond er als dagtotaal 60 kilometer op de teller. Gevoegd bij de 8 kilometer hardlopen was het een heerlijke trainingsdag, die perfect werd door de ontmoeting met diverse vrienden.

Geen opmerkingen: