donderdag 23 juni 2016

Nieuwbouw IJshal "De Vliet" stuk dichterbij


In Duitsland hebben ze stoplichten, waarbij als het licht bijna op groen springt naast het rode licht ook het oranje oplicht. Je weet dan, dat je bijna kunt gaan rijden. Dit beeld is van toepassing op de nieuwbouw van IJshal "De Vliet".

Vanavond was de uitgestelde commissievergadering over het bouwen van een 250- of een 333-meterbaan aan de Voorschoterweg.
Ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast ook over de voor ons vrij korte duur van de commissievergadering. We kunnen er van uitgaan, dat de 250-meterbaan binnen is, maar de 333-meterbaan is binnen handbereik. De renovatie van de IJshal aan de Vondellaan is van de baan. De focus ligt voor het overgrote deel van de commissie voor Onderwijs & Samenleving op nieuwbouw bij zwembad "De Vliet".

Voorstanders voor nieuwbouw zijn in alfabetische volgorde CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en SP, tegen een nieuwe ijsbaan waren VVD en Partij voor de Dieren. De buit is nog niet helemaal binnen. Vermoedelijk op donderdag 7 juli komt dit punt in de voltallige Gemeenteraadsvergadering, waarna nieuwbakken D66-wethouder Paul Dirkse aan de slag kan met de uitwerking van zowel een plan voor een 250- als een 333-meterbaan.
De ijsclubs uit de Leidse regio mogen ook aan de slag. Aan hen de schone taak om hun eigen gemeenteraden te bewerken om mee te betalen aan IJshal "De Vliet". Als de omliggende gemeenten meebetalen, dan komt er een 333-meterbaan, anders blijft het mogelijk een 250-meterbaan.
Ik moet zeggen: dit is veel meer, dan ik het afgelopen decennium had verwacht. Mijn dank is voor de gemeenteraadsleden van de diverse bovengenoemde partijen, die zich onder het toeziend oog van een twintigtal schaatsers inzetten voor nieuwbouw van IJshal "De Vliet". Ere wie ere toekomt. Namens alle schaatsers in de Leidse regio wil ik Julius Terpstra (CDA), Carlijn Bergwerff (ChristenUnie), Aad van der Luit (D66), Yvonne van Delft (GroenLinks), Martijn Otten (PvdA) en Thomas van Halm (SP) hartelijk bedanken voor de steun, die als alles goed is een overweldigende steun in de Gemeenteraad op gaat leveren.

In Almelo mag dan altijd wat te doen zijn, deze schaatser is blij, dat in Leiden binnenkort alle lichten gewoon op groen springen!

Geen opmerkingen: