zondag 19 juni 2016

Vaderdag


De tijd, dat de kinderen een versje op kwamen zeggen op vaderdag, ligt al een aantal jaren achter ons. Het ontwaken was wat dat aangaat rustig.
De dag was verder ook rustig. De meeste inspanning werd verricht op de volkstuin, waar ik aardbeien plukte, terwijl Ada met haar groene vingers bezig was in de rest van de tuin.

Mijn schoonouders kwamen langs om in het zonnetje thee te drinken. Met een klein voedselpakket gingen ze een uur later naar huis. Ik gaf de planten in de kas water, voordat ik weer op huis aan fietste.
Kortom, het was een rustige vaderdag. Hoe anders was het 10 jaar geleden, toen ik de zwaarste marathon uit mijn leven gelopen had. Lopen in temperaturen van 30 graden in het zonnetje is toch wel slopend.

Na deze editie besloot de organisatie van de marathon van Leiden besloten om voortaan in plaats van de tweede zondag in juni naar de derde zondag te gaan lopen. Officieel was het vanwege de kans op warm weer in juni. Een drogreden. In mei kan het ook heel warm worden!
De echte reden is, dat in juni om de 2 jaar een Europees of een wereldkampioenschap voetbal georganiseerd wordt. En dan bestaat de kans, dat op de zondag, waarop de marathon gepland staat, het Nederlands elftal moet voetballen, zoals in 2006.
Dan heb je als organisatie een probleem. Want behalve veel minder lopers heb je dan ook veel minder vrijwilligers. En zonder voldoende vrijwilligers krijg je geen vergunning om de marathon te organiseren. In zulke gevallen kun je, net als bij het lopen van de marathon zelf, maar beter op zeker spelen.

Geen opmerkingen: