dinsdag 28 juni 2016

IJsland of de tweede Brexit

Toen ik gisterenavond van huis vertrok voor de droogtraining van de IJVL, stond Spanje met 1-0 achter tegen Italiƫ. Kenners weten, dat het dan bijna onmogelijk is om nog te kunnen winnen. Hetgeen ook geschiedde, terwijl ik met Jos Drabbels naar "De Bult" fietste.
Onder leiding van Jaap de Gorter hadden we in park "Cronesteijn" een gevarieerde training met een elftal oefeningen, terwijl we tussen de oefeningen door een rondje van 300 meter moesten lopen. Het was een heerlijke temperatuur onder een licht bewolkte hemel, dus we hadden een heel plezierige avond.
Dat gold bepaald niet voor het Engelse elftal. Zij verloren kansloos van IJsland. En dat na een 1-0 voorsprong.

Nu moet u weten, dat IJsland 3000 voetballers heeft. Het is met recht een voetbaldwerg. Maar met onverzettelijkheid kun je desondanks heel ver komen. Oranje heeft dat in de poulefase aan den lijve kunnen ervaren. Ook het Nederlands elftal had geen weerwoord tegen de strijdlust van de Vikingen.

En nu staat IJsland in de kwartfinale en zorgden deze debutanten op een EK voor de tweede Brexit in een week tijd. Dat kunnen de Britten er nog wel bij hebben!
In IJsland barstte het volksfeest los met veel muziek.

Geen opmerkingen: