dinsdag 21 juni 2016

Laura

Laura is de laatste tijd behoorlijk in het nieuws. Een jaar of 4 geleden was zeilmeisje Laura Dekker erin geslaagd om als jongste ooit als 16-jarige solo de wereld rondgezeild te hebben.

Een week of 2 geleden was een andere Laura ongewild middelpunt van belangstelling. Ze was in Qatar in de gevangenis gegooid omdat ze in deze Golfstaat aangifte had gedaan van verkrachting. Ze werd ervan verdacht dat ze buitenechtelijke seks had gehad. Dat is strafbaar in het streng Islamitische Qatar.

Gelukkig is Laura inmiddels terug in Nederland. Maar we weten inmiddels wel, hoe gezellig het Wereldkampioenschap voetbal in 2022 in Qatar gaat worden. Je kunt er 40 zweepslagen krijgen voor alcoholconsumptie....
Zelf wil ik ook een duit in het zakje doen rond Laura. Ik wil u namelijk met graagte wijzen op het muziekproject "Laura" van Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda.

Cees Thissen, mijn voormalige muziekdocent op Pedagogische Academie "De la Salle", heeft de Sonnetten voor Laura van Francesco Petrarca op muziek gezet.

Een gemengd koor van 45 personen bezingt in 13 sonnetten de tragische liefdesrelatie tussen de dichter Petrarca en zijn geliefde Laura.

Twee dansers verbeelden daarbij de hoofdpersonen en een verteller geeft de verhalende context weer.
De uitvoeringen zijn op de volgende data en plaatsen:
Vrijdagavond 28 oktober in de Oude Kerk in Heemstede, aanvang 20.15 uur

Zondagmiddag 30 oktober in de Nieuwe Kerk in Haarlem, aanvang 15.00 uur

Zondagmiddag 06 november in de Nieuwe Kerk in Haarlem, aanvang 15.00 uur

Zondagmiddag 13 november in de Dominicuskerk in Amsterdam, aanvang 15.00 uur

Via koorlid Bas Warnink heb ik al kaartjes besteld. Ik kan u aanraden om ook kaartjes te bemachtigen. Ik heb de afgelopen 22 jaar alle muziekprojecten van Pablo Neruda gezien en vooral gehoord en ik heb er nooit spijt van gehad. Bestel dus ook kaartjes voor het te laat is.

1 opmerking:

BeeJay zei

Goede publiciteit Bert!
Namens Laura mijn hartelijke dank,
Bas.