zondag 6 november 2016

Laura


Vanmiddag gingen Ada en ik in Haarlem naar de uitvoering van Laura. Tot nu toe heb ik alle muziekprojecten van Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda een keer gezien. Deze traditie wil ik graag volhouden.

Doordat de spoorlijn tussen Leiden en Haarlem eruit lag wegens onderhoud, moesten we via Sloterdijk naar de Spaarnestad reizen, waar we door de mooie binnenstad naar de Groenmarktkerk wandelden.

Er stond al een behoorlijk aantal mensen op de Groenmarkt, die wachtten op de tijd, waarop de deuren van de Anthoniuskerk open zouden gaan. We moesten nog even wachten, maar het was het wachten waard.

Componist en dririgent Cees Thissen had weer prachtige muziek geschreven bij de "Sonnetten voor Laura" van Petrarca.
Ook al stammen de sonnetten uit de 14e eeuw, ze zijn nog niet aangetast door de tand des tijds. Integendeel. Een kleine 7 eeuw later heeft muziekdocent Cees Thissen zijn gaven als componist gebruikt om toepasselijke Renaissance-muziek bij de teksten van Petrarca te componeren.

De muziek paste prima bij de muziek uit de herfsttij der Middeleeuwen.

Met een grote groep vrienden waren we in deze typisch katholieke kerk komen luisteren naar het koor, waarin Bas en Nel Warnink meezongen. We hadden genoten van een prachtige uitvoering van een selectie uit de "Sonnetten voor Laura". Wie dit alles gemist heeft kan ik aanbevelen om volgende week zondag naar de Dominicuskerk in Amsterdam te gaan.

Na het geslaagde concert wandelden we door naar "Pluimage", waar we met 16 personen een zeer gezellig etentje hadden met veel lachsalvo's.

Dat krijg je als je met vogels van een zeer gevarieerd pluimage uit eten gaat....

Geen opmerkingen: