dinsdag 1 november 2016

"Je lijkt Tijl Uilenspiegel wel!"

Vanmorgen fietste ik in de mist naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal mijn rondjes zou gaan schaatsen met de "Krasse knarren". Er was een grote opkomst. Met een peloton van 20 schaatsers reden we de gebruikelijke piramide van 125 rondjes. Het ging heel lekker, al maakte ik bij de 25 rondjes, die ik op kop reed wel een flinke mispeer in de bocht. Gelukkig kon ik mezelf herstellen.
Daarna moet je wel weer even zoeken naar het juiste drukpunt, maar gaandeweg deze 5 kilometer kwam ik weer goed in mijn slag, ook in de bochten. Daarna ging het verder ook niet onaardig. Vooral als het tempo niet te hoog lag kwam de Schwung er weer een beetje in.
Maar het hoogtepunt van de training kwam na de training. Ik zat naast de "Twee van Breda" op de bank. In de volksmond wordt dit ook wel de strafbank genoemd. Henk Distelvelt had een schaatshoes gevonden, waar 2 schaatsen in passen.
"Hier Bert, je hebt wat laten liggen."

Eerlijk gezegd paste de grijze schaatshoes prima!

Op weg naar de kantine kreeg ik te horen: "Je lijkt Tijl Uilenspiegel wel!"

Maar er kan altijd nog een schepje bovenop. Toen ik de warme chocolademelk bestelde, voegde de barman mij toe: "Hoe kom je aan die Kabouter Plop-muts?"

Geen opmerkingen: