zondag 13 november 2016

Breed-reünie

Vanmiddag stond er een Breed-reünie in de agenda genoteerd. Deze werd gegeven bij "Rozen & Radijs" aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout. Naast mijn broers en zussen met hun partners waren er heel wat neven en nichten op de feestzaal in de kassen afgekomen.

De laatste keer dat ik bij "Rozen & Radijs" geweest was, was het weer bar en boos. Daar had ik vandaag geen last van, doordat ik mee kon rijden met Siebe en Ana.
Tussen de hapjes en drankjes door had ik heel wat gesprekken. Met mijn zwager Johan Geurtz praatte ik over voetbal. Dat was ook logisch, want de wedstrijd tegen Angstgegner Luxemburg stond 's avonds op het programma.
Het langst praatte ik met Corrin Duivenvoorde, die de laatste jaren meestal meedoet op de Weissensee bij de snelle toertocht en daarbij behoorlijk hoge ogen gooit en met Gerard Nijssen, die onlangs zijn eerste marathon heeft gelopen in New York.

Een debuut in 4.20 is heel redelijk. Mijn debuut duurde een kwartier langer. Met zijn drieën praatten we over duursportevenementen en hoe je problemen met eten en drinken kunt voorkomen.

In "Molen- en Merentocht" staat een serie Toertochttips, die behalve bij schaatsen ook bruikbaar zijn bij andere duursporten. Deze oude rot wil zijn neef Gerard graag verder op weg helpen.

Voor Corrin, die bij de eerstvolgende Elfstedentocht zomaar in dezelfde startgroep terecht zou kunnen komen, had ik "De Elfsteden toch gereden". Dan hebben we in Fryslân in ieder geval gespreksstof....

Geen opmerkingen: