zondag 27 november 2016

Sprinttraining

Wie bij deze diesel een verhaal ziet onder de kop "Sprinttraining" zal de wenkbrauwen fronsen. Daar kan ik me wel in vinden. Het wordt echter een tikkeltje anders, als u weet, dat ik deze training niet voor mezelf gepland had, maar voor de G-schaatsers.
Ik had 's middags een mailtje gehad van Jaap de Gorter: "Neem je een stopwatch mee vanavond naar de G. Je hebt de baan voor jezelf en ze vinden het leuk om 1 rondje op tijd te doen nu Katwijk ze niet in de weg zit."

Probleem was, dat we thuis geen stopwatch hebben. Maar wellicht zou ik er bij de winkel van Ooms Sport in de Leidse IJshal eentje kunnen lenen.
Om 20 voor 8 fietste ik naar de Vondellaan. Het vroor. Op sommige plekken zag ik een dun vliesje ijs ontstaan, dat er 's middags bij het hardlopen nog niet was. Bij de voormalige Ton Menken ijsbaan aangekomen bleek helaas, dat er geen stopwatch aanwezig was.

Uiteindelijk had Gerard van Tol een oplossing. Hij had een smartphone met een stopwatchfunctie, zodat ik aan de sprinttraining kon beginnen. De snelle groep bestond gisterenavond uit slechts 2 G-schaatsers. Doordat er in totaal slechts 10-G-schaatsers op de baan waren, kon mijn groep voluit gaan.
Na het inrijden deden we een drietal Steigerungen over 1 rondje, 4 glijstarts en tenslotte een viertal starts over 25 meter, met tussendoor rondjes rechtop rijden om het lichaam hersteltijd te gunnen.

Ruim over de helft van de training kwam het grote moment: het klokken van de rondjes op het keiharde en supergladde ijs. Kevin Wildschut en Jonathan Kloos reden om en om een rondje met start. Jonathan reed een persoonlijk record van 33,2 seconden, Kevin kwam zelfs tot een persoonlijke toptijd van 20,3. Ik zal eerlijk opbiechten, dat ik nooit van mijn leven aan zo'n snelle tijd zal komen!
Met het oog op de 1000 rondjes van Leiden op 11 december, waaraan de G-schaatsers weer als team meedoen, sloten we de training af met een duurblok van 10 rondjes. Een prima afsluiting van een sprinttraining!

Geen opmerkingen: