vrijdag 4 november 2016

Twee groepen

Om half 4 pakte ik de fiets en reed de 3 kilometer naar de Leidse IJshal In de voormalige "Ton Menken IJsbaan" was de vierde training van de Buitenschoolse sport.

Deels op de binnenbaan en deels op de buitenbaan werkte ik met veel plezier mijn programma af met 13 kinderen. De les verliep rimpelloos tot de laatste oefening. Een meisje uit mijn groep verzwikte haar enkel. In de pauze tussen de twee schaatslessen in koelde het meisje haar enkel.

Ik liet haar achter bij de EHBO, want de training van de IJVL stond op het punt van beginnen. Er waren ruim 15 kinderen aanwezig en daar het niveauverschil dusdanig groot was, nam Margreet Hetebrij de gevorderden, terwijl Dirk Zwitser en ik de beginnersgroep voor onze rekening namen.
Bij onze groep zit ook een meisje van een jaar of 5. Vorige week en de week ervoor stond ze grotendeels met haar ouders langs de kant. Vandaag schaatste ze mee en hoe. Een natuurtalent. Daar zit nog veel groeipotentie.

Daar Walter Boon een jongen van zijn woensdaggroep voorbereidde op de clubwedstrijden van morgenochtend vroeg, waren er 4 trainers. Dat bood een uitgelezen kans voor het slotspel. De trainers waren de tikkers. Als deze een kind getikt hadden, dan kreeg die een technische oefening: een rondje op de "racefiets" rijden, een stukje achteruit schaatsen enzovoorts en zo verder. Ik kan iedereen aanbevelen om bij het slotspel alle groepen samen te voegen. Voor ons was dat een eitje met maar 2 groepen.

Geen opmerkingen: