donderdag 10 november 2016

Vogelgriepprik

Vanmorgen was het weer gezellig druk in de Leidse IJshal. Bij aankomst leverde ik mijn machtiging is als Schaatsmaat, de eerste goede daad van deze donderdag.
Ik reed rustig in, terwijl de 20 "Krasse knarren" binnendruppelden. Dit moet u niet letterlijk nemen!

In het begin van de piramide had ik af en toe wat moeite met de bochten, daar het tempo toch hoger lag dan op dinsdag. Zodoende koos ik vrij vaak de veilige modus. Pas bij de 25 rondjes, die ik op kop kwam, liepen de bochten lekker. Je hoeft dan niet te anticiperen op de schaatsers voor je en je kunt je slag beter inzetten en afmaken. Zo hoort het te gaan. Nu moet ik dat nog zien te automatiseren.

Wat mij verbaasde, was dat Henk Distelvelt tijdens de eerste 20 rondjes halverwege afhaakte. Hij bleek gisteren een prik te hebben gehaald. De meeste sporters gaan juist beter presteren van de spuit....

Het bleek, dat Henk gisteren een griepprik had gehaald. Zeer verdacht. Juist op de dag, dat er op de Gouwzee vogelgriep is vastgesteld!

Doordat er een ophokplicht is ingesteld in het hele land, waarmee de "Twee van Breda" enige ervaring hebben opgedaan, moest ik Henk verbieden om tot nader order op of bij de Vogelplas te verschijnen. Gelukkig voor hem, dat er nog geen ijs op de Vogelplas ligt.

Teneinde de mentale gevolgen van de vogelgriepprik te verlichten, mocht Henk bij de tweede 20 rondjes de eerste 5 op kop rijden. Dat ging boven verwachting goed. Hij nam alle rondjes voor zijn rekening.
Ik mag niet citeren uit het elektronisch patiƫntendossier, maar ik schat in, dat begin december de quarantainetijd voorbij is en dat de man van de vogelgriepprik dan gewoon met de bikkels mee mag schaatsen op de dan vogelgriepvrije Vogelplas.

Geen opmerkingen: