woensdag 14 december 2016

"We hadden beter kunnen gaan fietsen!"

Vanavond waren we samen met Tim bij Joep gaan eten. We hadden de trein naar Hillegom genomen, waar twee OV-fietsen aanwezig waren, zodat we naar onze gastheer konden trappen.
De zwarte bonensoep was heerlijk en om 20 voor 9 fietsten we weer terug naar station Hillegom, waar we ruim op tijd waren voor de sprinter naar Leiden.
Op de tijd, dat onze trein zou komen, kwam er een omroepbericht. De trein had een kwartier vertraging.

Een minuut of 10 later kregen we te horen, dat deze vervallen was en we de trein van 21.35 konden nemen.
Ook deze reed niet, de eerstvolgende sprinter zou om 5 over 10 in Hillegom arriveren. Wel zou de intercity van 21.45 deze plaats in de Bollenstreek aandoen. Maar was dat de vertrektijd uit Haarlem? Het bleek de tijd te zijn, waarop wij in konden stappen. Om 10 uur waren we in Leiden, waarna we onze fietsen uit de stalling haalden, zodat we om kwart over 10 weer thuis waren.
"We hadden beter kunnen gaan fietsen!", zei ik tegen mijn vrouw. Want 3 kwartier stil zitten op een koud station is niet bepaald behaaglijk te noemen. Van 20 kilometer fietsen in deze koude lucht wordt je een stuk warmer dan van een krantje lezen in dezelfde temperatuur.

Thuis zagen we, dat de oorzaak een brand in een trein op station Sloterdijk was. Dit keer lag het niet aan de nieuwe dienstregeling.

Geen opmerkingen: