vrijdag 23 december 2016

Sjouwen

Vanmorgen fietste ik om 10 over 8 met mijn vrouw naar Leiden Centraal, waar we de trein naar Rotterdam namen. We gingen onze oudste dochter helpen met haar verhuizing. Dat betekende sjouwen als Marijn en Richard met een busje vol meubels en andere spullen aan kwamen zetten.

Daar de 2 andere dochters ook kwamen helpen, schoot het lekker op. Om half 4 verliet ik de huiskamer, die al behoorlijk leefbaar was, om naar de bushalte te wandelen. Via Rotterdam Centraal reisde ik terug naar de Sleutelstad, waar ik naar de Leidse IJshal fietste. Hier zou ik samen met Margreet Hetebrij voor de IJVL om half 6 schaatsles geven.
Om kwart over 5 was er nog maar 1 kind. Nu is 2 trainers voor 1 schaatsster een tamelijk ruime bezetting, maar gelukkig kwam er nog een elftal kinderen aanzetten aan het begin van de Kerstvakantie. Uiteraard voegden we de 2 groepen samen en hadden we een speelse les met 3 stokken, waarmee de kinderen estafette deden, als groep aan de stok reden en waarbij ze uiteraard onder de stok door moesten schaatsen.

Uiteraard gingen we na de reuzenslalom naar het bos, waar we een kerstboom omhakten, deze mee naar huis sjouwden en deze versierden met lichtjes, kerstballen en een piek. We sloten de training af met een partijtje curling met kleine pilonnen.

Na de bel voor de laatste ronde deden we tikkertje, waarbij de kinderen een opdracht kregen van de trainer, als zij getikt waren, zoals 1 rondje waggelen als een vogelverschrikker of juist alsof je op een racefiets zat. De training zat er op, voor we er erg in hadden.

Geen opmerkingen: