zondag 25 december 2016

Kerstloop

Nadat ik met mijn vrouw aan het kerstontbijt gezeten had, trok ik mijn sportschoenen aan en ging een ruim rondje Stevenshof lopen. Waar ik verwacht had om half 11 de enige deelnemer aan deze Kerstloop te zijn, daar had ik het mis. Tijdens het rondje van een kleine 8 kilometer kwam ik 3 andere hardlopers tegen op deze grauwe en winderige Eerste Kerstdag.

Na me gedoucht te hebben, nam ik een stuk kerstkrans bij de warme chocolademelk, waarna Ada en ik na de lunch op de fiets naar de volkstuin reden. We brachten fruitschillen naar het compostvat en ik gaf de planten in de kas wat water, terwijl Ada een paar bakjes veldsla plukte.
Vanaf onze tuin fietsten we door naar Meijendel, waar we in de gelijknamige pannenkoekenboerderij cappuccino en warme chocolademelk bestelden om met de harde wind in de rug via "De Klip" en het Valkenburgse meer weer op huis aan te fietsen.

Thuis gekomen na een rit van 28 kilometer ging ik naar boven, waar ik 2 paar schaatsen sleep. Hoewel ze niet helemaal bot waren, zaten er toch een paar botte plekken op de ijzers. Daar je niet een klein stukje kunt doen zonder de ronding eruit te slijpen, kregen de schaatsen een volledige slijpbeurt.

Waar 's ochtende op www.weerwoord.be al diverse mooie kerstkaarten waren verschenen, daar volgde vanavond min of meer een bevestiging.

De trend is duidelijk. De komende week dalen de temperaturen na deze wederom warme Eerste Kerstdag, waarna rond de jaarwisseling de bordjes vermoedelijk worden verhangen.

Het zou in de eerste week van 2017 winters weer kunnen gaan worden, ook al zit dit nog net buiten de 5 dagen, waarop het weer met meer zekerheid voorspeld kan worden.

Hoe koud het gaat worden en hoe lang het gaat vriezen is op dit moment nog niet te zeggen, maar de weerkaarten zien er in ieder geval hoopvol uit. En dat is na 3 veel te warme winters op rij toch een mooi Kerstcadeau.

Geen opmerkingen: