donderdag 8 december 2016

Offday

Iedereen heeft wel eens een offday. Nu bestaan er diverse definities voor offday, maar ik kies voor deze: dag dat men niet in vorm is.

Welnu, gisterenavond was er sprake van een letterlijke offday. Het internet lag eruit. Toch niet handig als je wat toegezegde mailtjes door wilt sturen en met je zoon in Engeland wilt skypen. 's Avonds belde ik na diverse keren opstarten, ook van het modem, naar Online, maar deze was offline.

Vanmorgen probeerde ik het nog een keer voordat ik naar de Leidse IJshal fietste voor de laatste training voor de 1000 rondjes van Leiden aanstaande zondag.

Dat betekende, dat ik met de handrem erop moest schaatsen. Dat lukte behoorlijk goed. Tot en met de 25 rondjes, waarop ik op kop van het peloton reed, ging het erg lekker. Daarna ging het wat minder. Er zat een braam op de binnenkant van de rechterschaats, waardoor je bioj iedere slag gekras hoorde. Nu weet ik, hoe ze aan de naam "Krasse knarren" komen.
In ieder geval ging de generale repetitie een stuk beter dan vorig jaar.
Thuis gekomen na de warme chocolade in de kantine van de IJshal had ik nog steeds geen verbinding. Ik belde met Online en een vriendelijke man legde mij stap voor stap uit, hoe ik weer verbinding kon maken met internet. De oorzaak bleek een update van Windows 10 te zijn. Gerrit Komrij zou het "Onherstelbaar verbeterd" hebben genoemd.

En nu maar hopen, dat ik zondag als titelverdediger geen offday heb....

Geen opmerkingen: