donderdag 15 december 2016

Opgenomen

Vanmorgen was het zover. Ik zou worden opgenomen. Maar ja, ik lijdt dan ook aan een chronische aandoening. Ik ben gek op schaatsen!

Nu ben ik gelukkig niet de enige, die met het schaatsvirus is besmet. Meestal valt het niet zo op, maar zodra het gaat vriezen speelt het in hoge mate op, zeker naarmate een vorstperiode langer duurt. Dan is er zelfs sprake van Elfstedenkoorts.

Zodoende was ik vanmorgen niet de enige, die opgenomen zou gaan worden. Een dertigtal "Krasse knarren" deelde dit lot. TV West kwam opnamen maken in het kader van Red IJssport Leiden.


Het was gezellig druk. Op de binnenbaan reden een twaalftal kunstschaatssters rond, terwijl naast de "Krasse knarren" nog een stuk of 20 losse schaatsers rondreden.

Het was trouwens de eerste keer na de 1000 rondjes van Leiden, dat ik weer schaatste. Na 1 bocht had ik al meer keer pootje over gedaan dan zondag, toen ik 200 kilometer heb gereden zonder 1 keer pootje over te doen!
We begonnen aan de gebruikelijke piramide. Bij de 25 rondjes, die ik op kop reed, werden er nog geen opnamen gemaakt, zodat ik na de warme chocolademelk nogmaals 5 kilometer op kop reed. Probleemloos. Dat had ik aan het begin van de week niet kunnen denken.
Zo zie je maar: een goed getraind sportman herstelt heel snel.
Alleen van het schaatsvirus kom ik nooit meer af. Gelukkig maar. De rest van mijn leven blijf ik gek op schaatsen!

Geen opmerkingen: