zaterdag 17 december 2016

Mini-Elfstedentochten

Gisterenmiddag was de laatste training van de Buitenschoolse sport in de Leidse IJshal. Het werd wat improviseren, want in alle hectiek rond het redden van IJshal "De Vliet" moesten we nog wel het een en ander regelen voor de Mini-Elfstedentocht. We praatten dan ook na over de massale opkomst van de schaatsers op het Stadhuisplein donderdagavond.

Er hoefde niet gedweild te worden en dat kwam de ijsmeesters goed uit, want na het ritje naar het Stadhuisplein moest er het een en ander opnieuw afgesteld worden aan de Zamboni. Wij hadden dus ruim de tijd om met banken, ijshockeydoelen, kussens en pilonnen een parcours uit te zetten. Daarbij kregen we ook de hulp van Paul de Kruijff, die net als ik in het bezit is van de rode lantaarn bij de 1000 rondjes van Leiden.

Om kwart over 4 begonnen we met alle aanwezige kinderen van de Buitenschoolse sport aan het eerste rondje van de Mini Elfstedentocht. De kinderen reden en kluunden flink wat rondjes, voordat we om 5 uur klaar waren voor het uitreiken van de certificaten.
We konden alles laten staan, want op het uur van de IJVL gingen we er gewoon mee door. Voor deze kinderen had ik na Dokkum een nieuwe variant bedacht. Bij de Elfstedentocht ga je na dit noordelijkste Friese stadje weer terug over de Dokkumer Ee.

Dat dezen wij dus ook maar. De slotronde deden we dus rechtsom. Dat was best leuk. Alle hindernissen nam je dus ook in omgekeerde volgorde.


Het opruimen ging met hulp van de kinderen en de trainers vrij vlot, zodat de Zamboni de binnenbaan kon dweilen en de kinderen nog een paar rondjes op de buitenbaan konden schaatsen: de ererondes van de Mini-Elfstedentocht.

Geen opmerkingen: