dinsdag 27 december 2016

Kerstschaatsen

Het is voor mij vrij ongebruikelijk om met Kerstmis te schaatsen. Niet omdat ik niet wil, maar om de simpele reden, dat er met de Kerstdagen niet zo vaak natuurijs ligt. De laatste keer, dat dit het geval was, is 6 jaar geleden. December 2010 was een heerlijke koude maand. Daarna volgde 6 te warme decembermaanden op rij.

Op Eerste en op Tweede Kerstdag hebben we toen heerlijk kunnen schaatsen op de Gouwzee. Daarna waren we de Kerstdagen afhankelijk van kunstijs.
Daar de Leidse IJshal op Eerste Kerstdag gesloten is en het de Tweede Kerstdag krioelt van de kinderen, ging ik meestal meedoen aan de Kerstcross van R.K.S.V. Meerburg. Een prima manier om de kalkoen eraf te lopen.

Gisteren brak ik met deze traditie, daar RTL 4 opnames kwam maken voor Editie NL. Dit zou om 11 uur plaatsvinden. Het was toen inderdaad flink druk op de baan. Op zowel de binnen- als de buitenbaan reden veel schaatsers, dus je kon niet meer voluit.
Met Bauke Dooper, mijn vaste schaatsmaat op natuurijs, reed ik tot half 12 mijn rondjes op deze wederom warme Kerstdagen.

Van half 10 tot kwart over 10 had ik met hem en een twaalftal andere schaatsers heerlijk geschaatst op een toen nog rustige baan, voordat we in de kantine koffie en warme chocolademelk dronken en het met Arthur van Winsen en Wierd Wagenmakers hadden over diverse kunstvormen. We zaten immers in de kantine van een kunstijsbaan.

Geen opmerkingen: