donderdag 13 april 2017

Een drukke droogtraining

Verlost van het kastje kon ik vanavond eindelijk weer gewoon sporten. Op deze frisse voorjaarsavond fietste ik naar het Stadhuisplein, waar voor de vierde keer op rij een droogtraining werd gehouden voor het behoud van de Leidse IJshal. Vanavond waren Leimuiden en Alkemade aan de beurt.

Bij aankomst werd mijn verwachting ruimschoots overtroffen. Een stoet van 60 schaatsers kwam over de Breestraat aangewandeld. Zij waren met een touringcar naar de Sleutelstad afgereisd.

Daar op deze winderige avond geen mensen op het terras zaten, was een groot deel van het Stadhuisplein beschikbaar voor de droogtraining. Het inlopen duurde wel 10 minuten, dus dat gebeurde grondig. Daarna volgde de gebruikelijke schaatsstappen, de hielaanslag, de kruispassen en dergelijke. Je was zodoende bijna een kwartier constant bezig. Heerlijk. Dit had mijn lijf nodig na de keurslijf van het kastje.

Het werkt trouwens inspirerend om met zo'n grote groep te trainen waarvan bijna driekwart kinderen en jongeren. Wat dat aangaat hebben de clubs van Renz Rotteveel en Bob de Jong de toekomst.

Gezien de lage gemiddelde leeftijd wekte het geen verbazing, dat het intermezzo bestond uit een tikspelletje, waarbij je van de ene kant naar de andere kant van het Stadhuisplein moest lopen en telkenmale de tikkers zien te ontlopen. Een goede intervaloefening die veel souplesse vereist.
Daarna volgde nog een hele serie technische oefeningen zoals schaatssprongen, in de schaatshouding lang op 1 been staan en het andere been langzaam naar voren en naar achteren bewegen.
Om 10 voor 8 zat deze vrij pittige droogtraining er weer op. Van de IJVL was ik de enige, die aanwezig was. Maar die heeft er dan ook met volle teugen van genoten. Volgende week kunnen jullie allemaal gewoon weer aansluiten. Iedere schaatser is op donderdagavond om 19.00 uur welkom op het Stadhuisplein voor de volgende droogtraining. Hopelijk wordt het net zo druk als vanavond.

Geen opmerkingen: