donderdag 6 april 2017

Speltraining

Vanavond was de derde droogtraining op het Stadhuisplein. Na vanmorgen zelf gelopen en vanmiddag thuis gewerkt te hebben, fietste ik vanavond naar de mooie Leidse binnenstad, waar ik IJVL-lid Walter Boon op een muur zag zitten. Er waren nog maar 2 kinderen.
"Ik ben gisterenavond gebeld of ik training wilde geven", vertelde Walter me.

Cluster Zuid had het dus niet goed geregeld. Op 17 februari was immers al bekend, dat de ijsclubs van Voorschoten, Stompwijk en Zoeterwoude vandaag aan de beurt zouden zijn. Dan heb je toch tijd genoeg om een trainer te regelen, zou ik zo denken.
Aan het belang kan het ook niet liggen. Iedere schaatsvereniging in de Leidse regio heeft er immers baat bij, dat er in de Sleutelstad een kunstijsbaan blijft bestaan.
Gelukkig kwamen er om 5 over 7 nog 8 kinderen uit Zoeterwoude aangefietst, zodat Walter zijn droogtraining in spelvorm kon geven. Het zag er erg leuk uit. Daar het storend zou zijn om als enige volwassene deel te nemen, was mijn rol vanavond die van toeschouwer.

Ik praatte intussen bij met Paula van Hoek en John de Lange, terwijl de kinderen diverse estafettes en tikspelletjes deden. Ook had Walter een duurloopje met de traptreden en een laag gespannen elastiek bedacht.


Maar de leukste oefening vond ik diefje met verlos. Als je getikt was, dan moest je in de schaatshouding gaan staan. Als een ander kind dan bokjespringen over je heen sprong, dan was je weer vrij. Ik wou, dat ik het bedacht had!

Helaas is deze oefening minder geschikt om deze met schaatsen aan uit te voeren....
Om 8 uur fietste ik met Walter terug naar de Stevenshof. Ik was door het stilstaan verkleumd, maar ik had wel een leuke speltraining gezien.

Geen opmerkingen: