zondag 18 september 2022

Brielle

Om 7 uur werden we wakker. We sjouwden de bagage naar beneden en gingen ontbijten. Ada ging naar haar oude school om de wekelijkse bibliotheekdienst te draaien. Ik fietste naar Leiden om brood en chorizo te kopen.

Thuis deed ik wat kleine klusjes, schreef een stuk over Liverpool en om 12 uur lunchte ik met Ada. Na de vaat laadden we de fietsen op en trapten we via de Velostrada naar de Vliet. Langs de Vogelplas reden we zuidwaarts naar Delft.

Daar dronken we bij "De Waag" op het terras een cappuccino en een niet zo warme chocolademelk met een chocoladetaart en een cheesecake.

In een grijs verleden zijn we regelmatig naar folkfestivals in "De Waag" geweest. Daar hebben we met "Schelvispekel" het lied "Thijske" van "Crackerhash" driestemmig leren zingen.


Via de Zweth reden we naar Schiedam.

Over oude weggetjes kwamen we in Vlaardingen, vanwaar we doorfietsten naar Maassluis op deze frisse nazomerdag.

Tot hier ging alles goed. De veerpont naar Rozenburg was net weg, dus we moesten wachten op de terugkeer. We gingen aan boord. Ik stond voorop en was verbaasd, dat Ada mij vanuit de verte riep. Ze wenkte me, dat ik met de fiets naar achteren moest komen.
Eén van de veermannen had haar naar een kaartje gevraagd. Die hadden we niet. Vroeger kochten we altijd kaartjes aan boord en tijdens onze fietstocht door het rivierengebied deze zomer deden we dat ook altijd.

Van deze hork moesten we bij de automaat een kaartje gaan komen. Zodra we de boot verlaten hadden, ging de klep dicht en konden we weer dik een kwartier wachten.
De vuile grijns van de veerman, toen we aan boord gingen, waren een uitnodiging om een klacht in te dienen bij de rederij.

In Rozenburg zagen we borden, dat de Calandbrug was afgesloten. Na eerst om allerlei wegwerkzaamheden heen te zijn geslalomd, vonden we een bord met de omleidingsroute. Via de Botlek reden we met 8 kilometer extra fietsen over een industrieterrein naar Brielle toe.
De receptie van camping "De Meeuw" was gesloten, maar na een telefoontje kwam de havenmeester.  Hij bracht ons keurig naar trekkershut 1, waar we de fietsen aflaadden en de bagage naar binnen brachten.
Ik fietste nog even naar Brielle om bij de Jumbo een skyr en een bier te kopen. Ada warmde de meegebrachte macaronischotel, die er na vandaag 77 kilometer gefietst te hebben wel inging. De vaat was voor mij.

Ada begon in "Angst" van Thich Nhat Han, ik werkte het dagboek bij en begon in "Liverpool" van James Worthy.

Het is maar een paar dagen, maar het geeft wel een vakantiegevoel.

Geen opmerkingen: