zaterdag 3 september 2022

Rondje Oud Ade

In de gebruikelijke houding werden we vanmorgen in ons bed wakker.

We ontbeten samen en fietsten daarna naar "De Helianth" voor de gebruikelijke wekelijkse boodschappen voor mijn schoonouders en ons. Ada bracht de bestelling naar haar ouders, ik bracht onze boodschappen thuis, hing de was op en maakte ons brood klaar voor vanmiddag.

We zouden naar Oud-Ade fietsen, omdat daar een Boerenmarkt was, waarop ook een stand stond van Land van Ons. Op weg er naar toe zochten we vlak bij de Zijl een plekje in de schaduw, waar we ons brood oppeuzelden.

Na bij de stand van Land van ons wat voedsel gekocht te hebben, namen we een bosvruchtenijsje. Deze smaakte heerlijk. Via Rijpwetering, Hoogmade en Leiderdorp fietsten we op huis aan, waar de dagteller stokte op 40 kilometer en het maandtotaal na 3 dagen op 104 kilometer.

De renners in de Vuelta a España lachen hierom. Zij reden vandaag 160 kilometer in bergachtig gebied.

Het voortschrijdende gemiddelde van de temperatuur over 30 dagen van de afgelopen 12 maanden heeft wel wat weg van het profiel van een zware bergetappe!

We waren op tijd om de laatste 40 kilometer te bekijken. Een fascinerende finale, waarbij de Ecuadoriaan Richard Carapaz als enige van de vluchtgroep van 10 man uit de greep van het uit elkaar gespatte peloton te blijven.

In het algemeen klassement deed Primoz Roglic goede zaken door bijna een minuut in te lopen op rode truidrager Remco Evenepoel. De Vuelta is nog lang niet beslist!
Bij Ploegleider had ik een prima score van 153 punten, maar daarmee steeg ik slechts 75 plaatsen. Klimmen is soms zwaar....

Geen opmerkingen: