donderdag 8 september 2022

The Queen en ander leed

In de jaren '70 schopte punkband "The Sex Pistols" tegen heel wat heilige huisjes aan. Ook met hun alternatieve versie van het volkslied "God save the Queen".


God heeft hier naar geluisterd, want hij heeft Queen Elizabeth II nog zo'n 46 jaar gespaard. Vandaag is ze op 96-jarige leeftijd overleden.

Nu heb ik diverse keren de "Carmina Burana" van Carl Orff gezongen. 

Bij "Were Diu  Werlt Alle Min" komt de zinsnede voor "Daz diu chünegin von Engelant, von Engelant, lege an minen armen" voor. De dirigent adviseerde ons daar om Queen Elizabeth II te visualiseren.....

Naast de Britse vorstin overleed ook Piet Schrijvers, keeper van Ajax, PEC Zwolle, FC Twente en het Nederlands elftal. Zijn bijnaam was "De Beer van de Meer".

In de Vuelta a España viel vandaag Jay Vine, drager van de bolletjestrui, na een valpartij uit. 

Daarbij vergeleken is het in de laatste 200 meter van de bergetappe in Extremadura natuurlijk klein leed. Het overkwam Robert Gesink. Voor hem waren de druiven heel zuur.

Maar heel wat huishoudens in Nederland zijn bang, dat ze aan het eind van hun geld nog heel wat maand over gaan houden.

Dat geldt ook voor de exploitanten van kunstijsbanen en zwembaden in Nederland.

Door de enorm gestegen energieprijzen dreigt sluiting van 6 tot 8 kunstijsbanen en 200 zwembaden in Nederland als het huidige energiecontract afloopt.

Wat dat aangaat mogen we ons in Leiden gelukkig prijzen. De Leidse IJshal heeft een vast energiecontract, dus kan zij op 1 oktober het seizoen 2022-2023 gewoon openen.

In maart sluit de kunstijsbaan aan de Vondellaan voorgoed haar deuren.

Op dit moment wordt Zwembad & IJshal " De Vliet" gebouwd. De meest energiezuinige ijsbaan van Nederland. De schaatsers in de Leidse regio mogen het gemeentebestuur dankbaar zijn, dat ze deze 250-meterbaan voor ons mogelijk gemaakt hebben!

Geen opmerkingen: