dinsdag 13 september 2022

Het Pakhuis

Vanmorgen fietste ik met mijn vrouw naar de volkstuin, waar ik een tweetal uren bezig was met een snoeischaar takken klein te knippen. Terwijl in de CAO voor volkstuinmedewerkers toch duidelijk stond, dat er met een gouden snoeimes gewerkt diende te worden!

Maar goed, in het heerlijke nazomerweer had ik geen zin in gehakketak....

Van het prachtige nazomerweer, dat in Amerika ook wel wordt aangeduid met de term "Indian summer", hadden we gisterenavond met de droogtrainingsgroep van de IJVL al met volle teugen kunnen genieten in de tuin van "Het Pakhuis".

Het was de traditionele afsluiting van het droogtrainingsseizoen. Vorige week viel door de opkomende onweersbui de laatste oefening van de strandtraining in het water: knuffelen met kwallen.

Ja, als je een Elfstedentocht wilt rijden, moet je voor geen kleintje vervaard zijn. Je moet een ijzervreter zijn!

En voldoende oefenen op natuurijs.

Met 10 IJVL-ers zaten we van 7 tot 10 uur in de tuin van het restaurant aan de Doelensteeg. Toen we vertrokken, was het nog 19 graden Celsius.
Marion Poldervaart had alles keurig geregeld en liet ons in kleine groepen met quizvragen tegen elkaar strijden om een tweetal spelen. 

"Het Leidsch Singelspel" werd tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht gewonnen door het team van Frank Steenkamp. Voor het nagerecht kwam de herkansing: "Het Elfstedenspel".

Als schaatsers onder elkaar ging dit op het scherp van de snede. Mijn team wist dit spel foutloos te volbrengen. Daar ik thuis al over dit spel beschik, stemde ik in met het voorstel van Frank om te ruilen.
Meestal komt van ruilen huilen, maar dit keer niet!

Geen opmerkingen: