dinsdag 6 september 2022

Een waardige afsluiting bij "Het Wantveld"

Gisterenavond was de laatste strandtraining van het zomerseizoen. 

Een lange hete zomer.

Om 7 uur werd ik opgehaald door Jos Drabbels. In de auto reden we naar de verzamelplek bij de ijsbaan van Katwijk. De opkomst was laag. Karakteristiek voor de droogtrainingen van de IJVL van 2022. Het kwam er op neer, dat we samen naar het strand bij "Het Wantveld" liepen.
Ten zuiden van ons zag je een donker wolkendek, terwijl er richting Noordwijk een lichte bewolking hing. Over het mulle zand liepen we, wat een stuk zwaarder is dan de afgelegde afstand doet vermoeden. 

Om bij de vloedlijn te komen, moesten we ruim 2 meter vrij steil afdalen. Tussen het lopen door voerden we een paar droogtrainingsoefeningen uit. 

Dat deden we in het licht van de ondergaande zon.

Als ik ooit een lichtend voorbeeld was, dan was het wel nu!

De weergoden waren het er helemaal mee eens, want in de verte zagen we de weerlichten tegen de donkere wolken telkens opflitsen.

Rond half 9 waren we terug bij de strandopgang bij "Het Wantveld", waar Jaap de Gorter en Marion Poldervaart net aan kwamen wandelen om te gaan zwemmen. 


Wij liepen terug naar de auto om onze zwemspullen te halen. Bij terugkeer op het strand zagen we deze bijzondere langgerekte wolk tussen Katwijk en Noordwijk.

Even later doken we ook in het zilte nat. Niet al te lang, want naast de lichtshow, verzorgd door de bliksem, konden we nu de donder ook horen.

Het onweer kwam dus rap naderbij en dan is het niet slim om in het water rond te dobberen. We droogden ons af en liepen naar "Het Wantveld", waar we op het terras plaatsnamen voor een waardige afsluiting van het droogtrainingsseizoen.
We zaten net, toen de eerste druppels naar beneden kwamen. We zochten dus binnen een tafeltje op. Even later ging het flink los.

We waren dus precies op tijd gestopt met het zwemmen in het heerlijke zeewater. Een uur lang konden we met gekletter van de regen op het dak onder het genot van koffie, thee en Weizenbier bijpraten met zijn vieren.

Toen de ergste buien waren weggetrokken, wandelden we naar het parkeerterrein, dat blank stond na ruim een centimeter regen in een uur tijd.

Het droge zomerseizoen liep op zijn laatste benen....


Geen opmerkingen: