zondag 11 september 2022

Bierfestival

Gisteren was bij "Klein Duimpje" het jaarlijkse bierfestival. Nou ja, jaarlijks?

We werden na een regenachtige avond en nacht wakker met een regenmeter met zo'n 25 millimeter.


Na ontbeten te hebben vertrok mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik bij "De Helianth" boodschappen deed voor mijn schoonouders en onszelf. Tussen de middag fietste ik naar de volkstuin om met Ada te lunchen.
Na wat oogst thuisgebracht te hebben, fietste ik naar Hillegom toe, waar ik om kwart over 4 tegelijk met Bas Warnink en Joep Kapiteijn aankwam. 

Bij de ingang van het terrein lieten we ons toegangsbewijs zien en haalden ons festivalglas op. Daarna kuierden we over het festivalterrein, zodat we konden kijken, van welke brouwerijen we een klein glaasje wilden proeven.

Een van de gelukkigen was de Friese brouwerij "Tsjerkebier" uit Easterwierrum, net als "De Werf" uit Enkhuizen.

Een leuke locatie om te bezoeken, als we met de vrienden weer in Enkhuizen zijn.
Terwijl we een patatje en wat vis wegwerkten, keek ik op mijn mobieltje, hoe de laatste bergetappe van de Vuelta a España was afgelopen.

De Ecuadoriaan Richard Carapaz won voor onze Thymen Arensman. De Belg Remco Evenepoel handhaafde zich in de rode trui, waarmee hij de eindzege in de Vuelta a España veiligstelde. Dat kon ik bij Ploegleider niet zeggen, ondanks dat ik met 146 punten bij de beste 800 deelnemers terecht kwam op stek 798.

Op de achtergrond klonk een coverband, dat een aantal bekende nummers speelde.


We sloten af met een Pronck tripel. We hadden nog 3 muntjes over. Deze gaf ik aan mijn neef Bastiaan Breed. Geheel in de geest van de Bijbel: "Ik had dorst en gij hebt me te drinken gegeven."

Geen opmerkingen: