zondag 18 september 2022

Rotterdam

De wekker ging om 6 uur. We gingen de slaapzakken uit en naar het toiletgebouw. Daarna ruimden we alles op, namen 2 boterhammen als bodem en nadat we alles op de fiets gestouwd hadden, vertrokken we van trekkershut 1 naar de receptie, waar we de sleutels in de brievenbus deponeerden.

Om 7 uur verlieten we camping "De Meeuw" bij Brielle. In de ochtendschemering reden we over rustige fietspaden langs de Brielse Maas naar Zwartewaal, een mooi plaatsje. Via Heenvliet en Geervliet kwamen we in Spijkenisse. 

De hefbrug was open, dus we hadden tijd om foto's te maken van Joeps oude huis aan de Hongerlandse dijk.

Met de wind in de rug waren we aardig opgeschoten.

Via Hoogvliet en Pernis fietsten we naar de Beneluxtunnel. Via de tunnelbuis, waar we langs het gedicht "Lieve Ari" van Jules Deelder fietsten.

 Lieve Ari / Wees niet bang

De wereld is rond / en dat istie al lang

De mensen zijn goed / de mensen zijn slecht

Maar ze gaan allen / dezelfde weg

Hoe langer je leeft / hoe korter het duurt

Je komt uit het water / en gaat door het vuur

Daarom lieve Ari / Wees niet bang

De wereld draait rond / en dat doettie nog lang

Met de lift gingen we aan de noordoever weer omhoog. De knooppunten brachten ons in het wisselvallige weer met zelfs een dubbele regenboog in Schiedam.
Daar zag Ada een bordje Overschie, dat we gingen volgen langs de Rijksweg. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Het kostte meer zoektijd. Vlak voor we bij de plaats van bestemming waren, kregen we een zware hoosbui over ons heen. Gelukkig konden we na 37 kilometer fietsen binnen opdrogen.
We zouden vandaag op onze kleinzoons passen. 

Rond het middaguur deed ik tussen de buien door boodschappen op de fiets. 's Middags haalde ik de vierjarige van school en las 5 van de 6 bibliotheekboeken voor, die ik voor hem had gehaald.
Hij hielp Ada met het maken van de bonenschotel, terwijl ik met zijn broertje met een bal speelde.

Na het eten vertrokken we om half 7 naar de Randstadrail. We namen de fietsen mee naar station Voorburg 't Loo, vanwaar we naar huis trapten.
Met de 61 kilometer, die ik gereden had, kwam mijn totaal van 3 dagen Brielle op 177 kilometer, een gemiddelde van 59 kilometer per dag op het kantelpunt tussen zomer en herfst.

Geen opmerkingen: