vrijdag 9 september 2022

Een onhandige planning

Vandaag stond in het teken van een onhandige planning. Het begon bij het binnenkomen van een mailtje met daarin een uitnodiging voor een rondleiding op de bouwplaats van IJshal "De Vliet".

Probleem daarbij was, dat dit vrijdagmiddag 14 oktober om 16.00 is. Op dat moment begin ik aan de schaatslessen voor de Buitenschoolse sport en de IJVL in de Leidse IJshal. Daar ik moeilijk tweemaal een vijftiental kinderen in de kou kan laten staan, geef ik gewoon schaatsles. Je bent trainer en daarbij ga je verplichtingen aan.

Of zoals vroeger thuis bij ons gezegd werd: "Werk gaat voor het meisje."
Mijn meisje ging vanmorgen naar de volkstuin, ik deed boodschappen bij een drietal winkels in de buurt van de Hooigracht. De laatste was "De Hardloopwinkel". In de etalage zag ik een tweetal affiches tegen het raam geplakt.

Dat weekeinde is ook de Halve marathon van Katwijk! Met een beetje doordachte spreiding hadden de 3 loopevenementen meer hardlopers en wandelaars kunnen trekken. Nu loopt men een hoop deelnemers mis door een onhandige planning.
Daar had ik zelf ook last van. Ik wilde een mooie omweg naar huis maken, maar van het ene moment op de andere gingen de hemelsluizen open bij de Vlietlanden. Mijn afritsbroek was meteen nat.

Gelukkig droogt deze broek zeer snel op. Toen het opklaarde was de afritsbroek droog voor ik thuis was. Daar trok ik de gewone kleren uit en trok mijn sportkleding aan. Daar het flink regende, wachtte ik thuis de bui af, terwijl "The Analogues" op de radio werden geïnterviewd.
Zodra het droog was, liep ik naar de volkstuin. Dit keer klopte de planning beter, want toen ik er was, begon het weer te regenen. Samen met Ada kon ik onder een afdak schuilen, waarna zij naar haar ouders fietste en ik naar huis liep.
Daar douchte ik me, at ik mijn lunch op en keek naar de korte etappe van de Vuelta a Espana, die door de Deen Mads Pedersen gewonnen werd.

Bij Ploegleider steeg IJshal De Vliet met het betrekkelijk lage totaal van 56 punten toch nog 30 plaatsen en sta ik 835e. Alleen bij de ploegentijdrit stond ik hoger.
Wat ook hoger stond was het peil in de regenmeter. 

De afgelopen week was dat schering en inslag.

Om te zeggen, dat de weergoden een handige planning hebben uitgevogeld met eerst 3 maanden een kurkdroge zomer en daarna in één keer kletsnat herfstweer lijkt me een tikkeltje overdreven. Als het in dit tempo doorgaat, wordt het wellicht tijd om over winterbanden na te gaan denken....

Geen opmerkingen: