donderdag 22 september 2022

Herstel

In de trainingsleer is er een ijzeren stelregel: rust is net zo belangrijk als inspanning. Welnu, als je vanwege een coronabesmetting huisarrest hebt, dan pak je vanzelf veel rust. Vooral als je veel van lezen houdt.

Naast een stapel kranten van de afgelopen dagen las ik "Liverpool" van James Worthy uit. Deze Engelse tegenhanger van "As in tas" van Jelle Brandt Corstius kan deze bibliothecaris iedereen van harte aanbevelen.


Welnu, deze lopende patiënt heeft zich geen moment verveeld. Op de achtergrond was er ook het volksvermaak, dat Algemene Beschouwingen wordt genoemd.
Eindelijk is er eens een grens getrokken.

Hoe je het ook wendt of keert, als volksvertegenwoordiger heb je toch een voorbeeldfunctie. Hoe kun je kinderen uitleggen, dat je niet alles kunt zeggen, wat in je opkomt, als in de Tweede Kamer grof taalgebruik gewoon geworden is? Of als minister-president gewoon glashard kunt liegen en er nog mee wegkomen ook?

Kortom, enig herstel van normale regels van fatsoen lijken me daar wel op hun plaats.
Over herstel heb ik trouwens zelf niet te klagen. Ik voel me al een stuk fitter dan gisteren en ben nagenoeg klachtenvrij. Maar ja, het huisarrest blijft nog even van kracht.
De Halve marathon van Katwijk is voor mij van de baan en dat geldt ook voor de 100 Bruggenloop in het prachtige centrum van Leiden.

Het grote voordeel is, dat je de route grotendeels op eigen houtje kunt lopen op een later moment.
Probleem is wel, dat je dan niet over alle bruggen kunt.
Sommige zijn alleen toegankelijk tijdens de officiële Bruggenloop. Maar goed, een Alternatieve Bruggenloop op een zelfgekozen moment heeft ook zijn charme.

Maar eerst maar eens werken aan een volledig herstel, waarbij goede nachtrust de sleutel is.
Maar voor een schaatser werken koude nachten met her en der in het land vorst aan de grond als balsem voor de ziel.


Geen opmerkingen: