donderdag 1 september 2022

"Je lijkt wel een nozem!"

Nadat we de echtelijke sponde verlaten hadden, togen mijn vrouw en ik naar het Valkenburgse meer. Zij reed op haar fiets, ik legde de 2 kilometer hardlopend af. Ada zwom al, toen ik daar aankwam en een korte serie droogtrainingsoefeningen afwerkte in de ochtendkou.

Op dezelfde wijze als heen bewogen we ons naar huis toe, waar we ons afdouchten, voordat we de ontbijttafel dekten. Na nog een was gedraaid te hebben en koffie en thee gedronken te hebben, fietsten we samen naar de Leidse binnenstad, waar we ieder ons weegs gingen.
Op de terugweg reed ik langs de Leidse IJshal, waar ik met ijsmeester Jan van Rijn  de plannen voor het leggen van de ijsvloer besprak. Op maandag 19 september gaan we ermee beginnen.


Na thuis geluncht te hebben, fietsten Ada en ik naar Katwijk aan Zee, waar we ons lieten knippen door Edwin Minnee. Toen hij klaar was met me, kreeg ik te horen: "Je lijkt wel een nozem!"

Nadat mijn vrouw ook onder handen was genomen, fietsten we naar "Festina Lente" , waar we wat vaste planten en bloembollen kochten, waarna we naar de volkstuin fietsten.
Daar plukte ik bramen en frambozen en de eerste septemberaardbei.
Het was een rijke oogst vandaag. Dat gold ook voor de Ecuadoriaan Richard Carapaz. Hij won de heuveletappe met een flinke slotklim in de Vuelta a España.

Wilco Kelderman werd tweede. Dat kon ik hem niet nazeggen, want door de atypische kopgroep van 32 renners scoorde ik met heel veel klimmers in IJshal De Vliet slechts 35 punten. Met 1025 punten sta ik op de 1102 stek op maar liefst 350 punten minder dan de nummer 1 in het klassement.

Ik behoor dit jaar niet bepaald bij de winnaars....

Geen opmerkingen: