woensdag 31 augustus 2022

De nieuwe dokter

Daar onze huisarts er mee stopte na 3 jaar vergeefs gezocht te hebben naar een opvolger, moesten we op zoek naar een nieuwe dokter.

Dat gaat niet altijd van een leien dakje.

Maar we waren erin geslaagd, om een nieuwe dokter te vinden. Vanmiddag waren we voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd.

Voor het zover was, fietste ik met mijn vrouw mee naar haar oude school, waar ik een deel van de collectie saneerde. Met ruim 40 jaar ervaring meen ik er enige kijk op te hebben. Daarna reed ik door naar "De Helianth" en de Boerenmarkt om de voedselvoorraad aan te vullen.

Thuis lunchte ik met Ada, waarna we naar de nieuwe dokter fietsten.

Het kennismakingsgesprek was aangenaam te noemen. Onze nieuwe huisarts legt de nadruk op bewegen en sporten ter voorkoming van ziekten, dus wat dat aangaat voelden we ons als een vis in het water. Mijn bloeddruk werd gemeten: 150 om 90. 

Ik ga als proefpersoon meedoen aan Stevit, waarbij ik een bloeddrukmeter, een digitale weegschaal en een horloge met stappenteller krijg voor dit wetenschappelijk onderzoek. Meten is weten!
Thuisgekomen stond de kilometerteller op iets meer dan 1000 kilometer in de maand augustus, waarmee het jaartotaal van 2022 op 7000 kilometer komt. 

De afstand, die ik in een maand wegtrap, rijden de wielrenners in de Vuelta a España in een week tijd!
Zoals verwacht eindigde deze etappe in een massasprint, die werd gewonnen door de Australiër Kaden Groves

Op het medisch vlak geschiedde er wel het één en ander. Wereldkampioen Julian Alaphillippe viel letterlijk uit, terwijl de nummers 5 en 9 van het Algemeen klassement, Simon Yates en Pavel Sivakov, uitvielen door een positieve Covid-test.

Tot zover het medisch bulletin....

2 opmerkingen:

Janne zei

Dan hebben jullie gelukkig een nieuwe huisarts in de buurt gevonden. Huisarts van een vriendin is 55 km verderop, in haar oude woonplaats.
Vond jouw nieuwe arts je bloeddruk te hoog?

Bert Breed zei

Voor een 67-jarige is dit nog steeds een mooie bloeddruk. Bloeddrukmetingen zijn altijd een momentopname.