dinsdag 30 augustus 2022

Dakspanten

Na de toch best pittige droogtraining van gisterenavond, stapte ik vanmorgen om 7 uur uit bed. Mijn vrouw ging zwemmen in het Valkenburgse meer. Ik ging er hardlopend naar toe.

Het lied, dat alle eendjes in het water zwemmen, ging vanmorgen aan de Rijndijk niet helemaal op.

Terwijl Ada zwom, deed ik wat droogtrainoefeningen. Mijn vrouw fietste naar huis, ik liep de 2 kilometer terug.

Na de douche ontbeten we samen om na de koffie en de thee naar de volkstuin te fietsen. Daar lag volledig gefermenteerde mest van de kinderboerderij voor het opscheppen. Door mijn vrouw werd ik tot opschepper gepromoveerd en met een spade vulde ik 6 kruiwagens, die ik op onze moestuin deponeerde.

Best zwaar werk, dus ik bofte: een gratis krachttraining.
Vlak voor we naar huis fietsten plukte ik nog tomaten, frambozen en bramen. Thuis lunchten we samen, waarna Ada vertrok om met haar vader te gaan fietsen. 
Ik bracht oud papier en glas weg naar de daarvoor bestemde bakken en fietste door naar IJshal "De Vliet". Daar zag ik, dat de eerste dakspanten al geplaatst waren.

De contouren van de 250-meterbaan worden zo goed zichtbaar. Licht jubelend trapte ik in het heerlijke zomerweer naar huis toe, waar ik nog een klein klusje in onze achtertuin deed.

Daarna kon ik me gaan ontspannen bij het kijken van de 30 kilometer lange tijdrit in de Vuelta a España. Deze werd gewonnen door het Belgische supertalent Remco Evenepoel, die Primoz Roglic op maar liefst 48 seconden reed.

Bij Ploegleider scoorde IJshal De Vliet met 144 punten best goed. Desondanks zakte ik 25 plaatsen in het klassement en sta nu 697e. Maar ja, vlak voor de start werd bekend, dat de Britse tijdritspecialist Ethan Hayter op moest geven, omdat hij positief op corona had getest.

Er van uitgaande, dat hij Top-5 zou kunnen rijden, kostte dit voortijdig vertrek me een punt of 27. Maar ja, it's all in the game!"

Morgen is er weer een sprintetappe.

Geen opmerkingen: