donderdag 18 augustus 2022

Compostloop

Na de regendag van gisteren stelde de paar spetters van vanmorgen helemaal niets voor. Onze Asturiaanse gasten vertrokken naar Ada's broer in Harderhaven, waarna wij een was draaiden en wat huishoudelijke klussen deden. 

Rond het middaguur vertrok mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik wat boodschappen deed bij "De Helianth". Of je met zijn tweetjes in huis bent of met zijn zessen scheelt nogal in de voedselvoorraad.
Thuisgekomen maakte ik onze lunch klaar, waarna ik naar de volkstuin fietste om met Ada te lunchen.

Na tomaten, sperziebonen, bramen en frambozen geplukt te hebben, ging mijn vrouw met haar vader fietsen. Ik reed naar huis toe. Daar trok ik mijn sportkleren en hardloopschoenen aan.
Door de hittegolf had ik de afgelopen anderhalve week betrekkelijk weinig gelopen. Vandaag zou ik weer richting 10 kilometer gaan. In de keuken ontdekte ik, dat ik het groente- en fruitafval had laten staan. Ik had mijn vrouw beloofd, dat ik het mee zou nemen naar de volkstuin.

Ik was het straal vergeten. En daar het mij een man een man, een woord een woord is, was dit een uitgelezen kans om mijn voord gestand te doen.

Met een kleine 3 kilo in een kleine rugzak liep ik de ruim 3 kilometer naar de volkstuin. Als u een goede reden zoekt, om af te vallen, moet u ook eens gaan hardlopen met 2 of 3 kilo extra. Dit sjouw je ongemerkt mee, als je een paar kilo aangekomen bent.


Je wilt niet weten, hoe lichtvoetig ik liep, toen ik het groente- en fruitafval in de compostbak had gegooid. De ruim 5 kilometer op de wat langere terugweg naar huis, voelde een stuk lichter aan, dan de ruim 3 kilometer met een gevulde rugzak.

Geen opmerkingen: