donderdag 18 augustus 2022

Vuelta

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Op sportgebied kun je wielrennen zonder meer één van de zwaarste sporten noemen. Zeker als het een grote ronde betreft. 

Morgen start in Utrecht de Vuelta a España. Persoonlijk vind ik de Ronde van Spanje mooier dan de Giro d'Italia en de Tour de France, maar ja, ik ben natuurlijk enigszins bevooroordeeld.

Kortom, een kleine maand geleden was ik al helemaal in de stemming.

De voorpret is veelal de leukste pret. Dat heb je nog meer, als je een eigen wielerploeg mag samenstellen. Welnu, bijna 3 weken geleden maakte ik een voorlopige selectie voor Team 333m.nl.

Doordat er diverse goede nieuwe renners bijgekomen waren bij Ploegleider, is er toch het een en ander veranderd. Om te beginnen de naam. Nu IJshal "De Vliet" steeds meer vorm begint te krijgen, zal Team 333m.nl voortaan verder gaan als IJshal De Vliet.

Zoals u hierboven het geraamte van de nieuwe kunstijsbaan ziet staan, daar is in mijn team toch het nodige gewijzigd.

Het basisteam is nagenoeg ongewijzigd gebleven, alleen schat ik Ineos net even hoger in dan Quick Step als het om de ploegentijdrit gaat. Vandaar dat nieuwkomer Luke Plapp Ilan van Wilder naar de reservebank heeft verdrongen.


Sergio Higuita scoort op alle vlakken net even beter dan landgenoot Esteban Chaves. Daar hij net een paar punten duurder is dan Chaves, heb ik de andere reserves ook gewijzigd.
Wie de erelijst van de renners wil bekijken, kan terecht op Procyclingstats.com.
Na de teleurstellende resultaten van Team 333m.nl in 2022, is IJshal De Vliet helemaal klaar voor de Vuelta van 2022.

Geen opmerkingen: