zondag 7 augustus 2022

Haarlemmermeerse bos

Een paar jaar geleden, ten tijde van de eerste coronagolf, hadden we met een groep vrienden afgesproken om elkaar in het Haarlemmermeerse bos te ontmoeten.

Dit was ons dusdanig goed bevallen, dat we gisteren op herhaling gingen.

Mijn vrouw ging 's ochtends naar de volkstuin, terwijl ik de boodschappen voor mijn schoonouders en ons ophaalde bij "De Helianth". Thuisgekomen laadde ik alle spullen, die mee moesten naar het Haarlemmermeerse bos, op. Via de volkstuin, waar ik Ada ophaalde. Samen fietsten we via Oegstgeest en Sassenheim naar Leiderdorp, waar we op een bankje langs het Turfspoor, een paar boterhammen aten. Via de IJweg trapten we naar de plek van bestemming.

In de luwte van het bos voelde het een stuk warmer aan dan de 21 graden.

Het was een gezellige picknick met een hapje en een drankje. We begonnen met een appeltaart. Deze was heerlijk. Daarna kwamen de andere hapjes aan bod. De wespen vonden dit heel interessant. Gelukkig liep het zonder een steekpartij af.
We speelden badminton en jeu de boules, pardon. petanque. Dat ging me heel aardig af. Daar het mikken hetzelfde gaat als met Eisstockschiessen, had ik een kleine voorsprong op anderen.

Met een schepijsje sloten we de gezellige middag af, waarna we via de Spieringeweg en de Ringvaartdijk via Warmond en Oegstgeest naar huis terug met de wind in de rug. Na in totaal 87 kilometer gefietst te hebben was het naast gezellig ook nog eens een prima trainingsdag.

Geen opmerkingen: