zondag 7 augustus 2022

De snoek

Vandaag hadden we een heel rustige zondag. Deze begon net als gisteren vrij fris.

De middagtemperatuur was prima te noemen.

Na 's morgens in huis wat klusjes gedaan te hebben, gaf ik rond het middaguur de planten in de achtertuin water met de gieter. 

Met het oog op de komst van mogelijk een hittegolf, gaf ik veel water. Je kunt planten in de tuin beter één keer heel veel water geven, dan iedere dag een beetje. 
Ik vulde de gieter met water uit de sloot. Daarbij zag ik een snoek van zo'n 60 centimeter lengte anderhalf uur lang roerloos in het water liggen.

De snoek had een goede schutkleur, zodat deze roofvis nauwelijks zichtbaar was tussen de waterplanten.

Dit was niet het enige dier, dat mijn aandacht trok. In de plassen, die af en toe verschenen in de tuin na een paar gieters, spetterde een jonge merel vrolijk in het water.

Dit ontroerde me zo, dat ik het gras ook maar kletsnat goot, zodat de merel op zoek kon gaan naar wormen. Daarnaast profiteerde ook het winterkoninkje in onze tuin van de vochtige omstandigheden.
Twee uur water geven ziet er niet zo lastig uit, maar je gaat het constant door de hurken gaan om dan met 10 liter een stukje door de tuin te lopen toch wel voelen. Ook al is het nat, het was toch een stiekeme droogtraining....

We lunchten onder de parasol in de tuin, waarbij de merel en het winterkoninkje vrolijk in de tuin rondhipten. Daarna fietsten we naar de volkstuin. Terwijl Ada het een en ander oogstte, ging ik verder met het water geven. 

Ik voegde nog een uur gieten aan deze speciale droogtraining toe, zodat ik 3 uur met de gieter in mijn hand heen en weer naar de sloot liep. Alleen hier zag ik geen snoek. Er lag veel kroos, terwijl het water in de sloot achter de tuin buitengewoon helder was vandaag.

Geen opmerkingen: