maandag 29 augustus 2022

Droog staan

Als een spits bij het voetbal al een paar wedstrijden niet gescoord heeft, wordt er van hem gezegd, dat hij droog staat. 

Bij de droogtrainingsgroep van de IJVL kunnen we dat dit seizoen zeggen van de schaatsplanken. Voor de derde keer stond het vanavond op het programma, voor de derde keer ging het niet door.

Eenmaal verknalde regen mijn favoriete trainingsvorm, eenmaal voorkwam het ontbreken van de sleutel van de container, waarin de schaatsplanken liggen opgeslagen. Vanavond geschiedde dat dus opnieuw.

Het lijkt wel, of er een vloek op rust. Ik was zodoende al snel klaar met mijn gedeelte van de droogtraining. Ik zou de helft geven, Frank Steenkamp de andere helft. Het werd een pittige training met veel sprongoefeningen met een aantal voor mij nieuwe oefeningen. Als je al 35 jaar meedraait met de droogtraining, is dat toch wel een verrassing. Sommige waren aangenaam, van andere zou ik dat niet durven te zeggen.

Wat ik wel durf te beweren, dat dit het eerste droogtrainingsseizoen is, dat voorbij gaat zonder dat ik op de schaatsplank heb gestaan. Dat is dus echt droog staan.

Geen opmerkingen: