donderdag 25 augustus 2022

Omslag

De omslag in het weer zat er aan te komen, maar vandaag zou het een broeierige dag worden. Maar een minimumtemperatuur van ruim 19 graden is gewoon hoog te noemen.


Ada en ik gingen om half 8 zwemmen in het Valkenburgse meer. We fietsten erheen. Het water was lekker en we hadden nog geen last van blauwalgen, zoals in 't Joppe.
Na ons thuis gedoucht te hebben, ontbeten we. Ik hing de volgende was op en na de koffie en thee fietste ik naar "De Helianth" om met name de zuivelvoorraad aan te vullen. Onderweg reed ik langs de bouwplaats van Zwembad en IJshal "De Vliet", waar ik vanaf de tribune van "Leidsche Boys" voor het eerst deze maand foto's kon maken.

Op de terugweg reed ik via de Oostvlietweg. Het was op het warmst van de dag en gewoon voluit tropisch. Zelfs op de Waddeneilanden!

Na thuis met Ada binnen gegeten te hebben, daar het in de tuin een stuk warmer was, reden we samen naar de volkstuin, waar mijn vrouw aardappels rooide. Ik hield me bezig met het bramen en frambozen plukken en het water geven op sommige plekken op de moestuin. 
Ik vertrok naar huis, waar ik de laatste 50 kilometer van de bergetappe in de Vuelta a España ging bekijken. De wind kwam nu van zee en het werd aanmerkelijk koeler.

Sterker nog, de regio Leiden het koelste gedeelte van Nederland. 

Vooral in de wintermaanden zie ik dat graag.

Maar helaas, zo stevig was de omslag nou ook weer niet.
In de Vuelta was de omslag in het weer ook duidelijk zichtbaar. Een groot deel van de etappe reden de renners in de regen om op de slotklim in dichte mist te belanden.

Of het door de regen kwam of door de plotselinge weersomslag van warm naar koud, het werd een enerverende bergetappe met de Australiër Jay Vine als etappewinnaar.

De jonge Belg Remco Evenepoel zorgde in het algemeen klassement voor een omslag en nam de rode trui over van de Fransman Rudy Molard.

Voor "IJshal De Vliet" kwam bij Ploegleider na de hatelijke nul bij de heuveletappe van gisteren ook een omslag. Met 171 punten steeg ik vandaag naar de 722e plaats, waarmee ik een reuzensprong van maar liefst 861 plaatsen maakte. 

Nog een paar van deze dagen en ik storm de Top-10 binnen....

Geen opmerkingen: