zaterdag 27 augustus 2022

Kordaat naar Klein Duimpje

De zaterdag begon zoals de meeste andere. Ik fietste na het ontbijt  naar "De Helianth" om de boodschappen voor Ada's ouders en onszelf te halen. Na de koffie en de thee bracht mijn vrouw de bestelling weg, waarna ze naar de volkstuin fietste.

Voor mijn was het een mooie gelegenheid om een blokje van 5 kilometer langs de rand van de Stevenshof te lopen. Bij station De Vink zag ik een bierflesje op het fietspad liggen. Daar in de buurt glasbakken zijn, raapte ik het op. Als je het laat liggen, dan weet iedere fietser, dat vroeg op laat het flesje op het fietspad kapot gegooid wordt.

Ik zag meteen, dat het een statiegeldfles was, dus de tweede helft van de loop van 5 kilometer liep ik  in de ochtenduren met een lege Kordaatfles in mijn hand.

Regelmatig ging het bruine glas van de ene hand naar de andere. Zo hou je het het langste vol. Deze trainingsloop leverde me toch maar mooi een dubbeltje op....
Na me gedoucht te hebben lunchte ik in mijn eentje, waarna ik ging kijken naar de Vuelta a España. De etappe van vandaag voerde door het mooie Asturias

Het eerste deel van de route liep door het dal van de Nalon. Ik kon tot 3 uur kijken naar de wielerwedstrijd door het Paraiso Natural.

In mijn Vuelta-shirt fietste ik naar Hillegom, waar ik om kwart over 4 bij "Klein Duimpje" had afgesproken met Bas Warnink en Joep Kapiteyn.

We troffen het met het weer. Het was half bewolkt met een aangename temperatuur.

Ook het gezelschap was aangenaam. We namen 2 uur de tijd om bij te kletsen met de nodige lachsalvo's, terwijl we genoten van een Whiteketier en een Madhill. 

Ik keek nog even, wie de etappe van de Vuelta gewonnen had. Het was Jay Vine, die zijn tweede dagsucces boekte.

Voor IJshal De Vliet was het bij Ploegleider met 123 punten een goede dag, waarmee ik naar de 785e plek klom. Met 5177 deelnemers doe je het dan niet onaardig.
Bij het scheiden der markt kocht in nog een tweetal flesjes Glitterbier.

Met de hartelijke groeten van zijn nicht zal ik er voor zorgen, dat trainingsmaat Jaap Kroes een van deze flesjes Glitterbier krijgt. Als dat geen kordaat optreden is....

Geen opmerkingen: