zondag 21 augustus 2022

Vueltafeest

Vandaag hadden we een feest georganiseerd voor de familie ter gelegenheid van de aanwezigheid van onze Spaanse gasten. Zo vaak zien wij onze zoon niet.

Om 7 uur stonden we op om het huis in orde te brengen en alles klaar te zetten.

Ik haalde in mijn nieuwste T-shirt de laatste boodschappen in de Stevensbloem en bracht de compost met de fiets weg naar de volkstuin.

We troffen het met het weer, want met 22 personen in een simpel rijtjeshuis is toch wel krap te noemen. Nu konden we de achtertuin benutten. Zodoende konden we de drukte spreiden.
Dat gebeurde ook bij de Vuelta Holanda 22, waar in 3 dagen tijd een miljoen mensen was afgekomen. Maar goed, over een afstand van 100 kilometer kun je aardig wat mensen kwijt.

Van de derde etappe heb ik niet veel gezien.

Als gastheer kun je moeilijk voor de t.v. gaan zitten.

De etappe van Breda naar Breda werd net als gisteren gewonnen door de Ier Sam Bennett.
Bijzonder was dat de renners voor de start door de Grote kerk van Breda wandelden of fietsten. Mike Teunissen en Julius van den Berg staken daar een kaarsje op voor de coronaslachtoffers.

Dit soort beelden zie je niet iedere dag.

Om 10 uur waren de laatste gasten weg en hadden we een gezellig Hollands-Asturiaans familiefeest gehad. Dat gold ook voor de Vuelta Holanda, die drie dagen op rij voor een waar volksfeest met een Iers tintje had gezorgd!

Geen opmerkingen: