dinsdag 23 augustus 2022

Adios amigo

De dag begon met een kort ritje naar winkelcentrum "De Stevensbloem", waar ik brood haalde voor het ontbijt met onze Spaanse gasten. Geen hotel kan immers op tegen Hotel Mama.

Om een uur of 9 zat alle bagage in de auto en vertrok het kwartet naar Asturias. Tot december is het "Adios, amigo".

Na thuis koffie en thee gedronken te hebben, vertrok mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik de vaat deed, de was ophing en na een banaan en een paar boterhammen gegeten te hebben naar de Buitenkaag vertrok om mijn zus Trees met haar verjaardag te feliciteren.

Het was niet druk, daar mijn broers en zussen afgelopen zondag met Trees en Cor uit eten zijn geweest bij "Matts". Uiteraard waren Ada en ik ook uitgenodigd, maar wij hadden zelf een huis vol visite.

Ik ben echter een man en kan maar één ding tegelijk....

Zo kon ik op het terras in de tuin gezellig praten met het vrij kleine gezelschap. Om 4 uur fietste ik weer terug naar Leiden, waar ik de slotfase van de eerste heuveletappe in de Vuelta a España kon zien.

De Sloveense favoriet Primoz Roglic won de etappe en veroverde de rode leiderstrui. De ronde van Spanje gaat nu pas echt beginnen. Dat kan ik bij Ploegleider nog niet zeggen. Ondanks 110 punten, hetgeen voor een doorsnee etappe best veel is, staat IJshal "De Vliet" nog maar op de 1438e plaats. Maar met iedere dag dit puntenaantal kan ik nog een heel eind komen.

Geen opmerkingen: